Chcesz dołączy do konkursu i sprawdzić swoją wiedzę na temat bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów?
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia zaprasza do udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy z zakresu chemii żywności “Jakość i bezpieczeństwo żywności”. W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół średnich.
Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów.
Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski.
Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne.
ORGANIZATOR
Organizatorem konkursu jest Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Patronat nad konkurs objął Mazowiecki Kurator Oświaty
Partnerzy:
Polska izba żywności ekologicznej
Polska federacja producentów żywności
Patroni medialni:
PORTAL PERSPEKTYW
BLOG ZDROWONAJEDZENI
Dla zwycięzców organizatorzy zapewniają atrakcyjne nagrody:
I miejsce − nagroda główna o wartości 3000 zł
(1000 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 2000zł dla szkoły)
II miejsce − nagroda o wartości 2000 zł
(500 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 1500zł dla szkoły)
III miejsce − nagroda o wartości 1000 zł
(250 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 750 zł dla szkoły)
Harmonogram i więcej informacji znajdziecie na naszej stronie:
https://wsiiz.pl/konkurs-zywnosc